Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
21 Fault encountered, Code: 1300 | 系统显示Fault encountered, Code: 1300

Scenario: The solution below refer to fault encountered and message prompted during process pay: Code : 1300 Message : Function name is missing Program : CCEMPYER Line No. : 0 Solution: The fault encountered program name CCEMPYER shows the Pension Contribution…

22 Fault Encountered, Code:36 | 进行Process Pay系统显示Fault Encountered, Code 36

Scenario: The solution below shows the ways of message prompted when processing pay at [Payments > 2nd Half Payroll > Process Pay]. Solution: There must be a mistake in formula set at [Housekeeping > Setup > Table Maintenance > Allowance Table].…

23 Increment in Mid Month | 在月中增加工资

Scenario: The solution below shows an example of employee (basic rate RM 1000.00) has an increment in mid month (RM 1500 effective 20 Dec 2006). A scenario from user case, the system show different basic pay (RM 1192.30) compare to the right calculation of…

24 Leave Approved Records are missing after change Employee No in UBS Payroll

Scenario: Users change the employee no in UBS Payroll, leave approved record in UBS HRM is missing. Solution: [Housekeeping > Change… > Employee No]. Select the employee no accordingly, click ‘Edit’ and key in the old employee no.

25 Missing of the button ‘Next’ while processing the Payslip.

Scenario: The button ‘Next’ for processing the payslip is not showing on the usual location after the changes made on the windows text size and customize the DPI setting. Solution: i. The program only allowed for the text size with the default scale.…

26 Out Of Bound (OOB) - resigned staff | Out Of Bound (OOB) - 辞职员工 Featured

Scenario: This is explaining the calculation of Out of Bound for new staff who has resigned not in last day of the month. An example given as below:- Employee (salary RM1000/month) resigned and his last day is 26 May 200x. Calculate his basic pay for May…

27 Out Of Bound (OOB) for new join staff | Out Of Bound (OOB)于新加入员工 Featured

Scenario: This is to explaining the calculation of Out Of Bound (OOB) for new staff in payroll system. Example: New employee started 15 May 200x, salary RM1200/month. What is his basic pay for May 200x? Solution: Manual calculation (by referring to the calendar)…

28 PCB Calculation for Overtime rate different from EPW & LHDN E-calculator

Scenario: PCB setting for Overtime Rate Calculation Solution: Overtime is the non-constant extra hours worked. In EPW default as additional wages; whereas in LHDN e-calculator treat as Monthly Additional Wages. i. Payroll à Setup à OT Table Setup ii. Click…

29 Property for pay element belongs to EA line 1

Scenario: Which property for pay element belongs to EA line 1? Solution: When there is pay element which belongs to EA line 1, select Gross Salary Code. i. Go to EPE Payroll à Setup àPay Element Property Setup ii. Select Code Category and Code ID iii. Select…

30 Roll back of the pay month

Scenario: I had accidentally process another month for my pay process, how can I revert back? I.e. the current month is the beginning of February but I accidentally initialize my pay month to the March. Solution: i. Payroll → Pay Record → Delete all the…