Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
21 Generate EA Form Figures | 生成个人所得税报表

Scenario: How to generate EA form? Solution: The solution below is show the ways of Generate EA Form Figures and settings will affect the outcome of EA Form. Go to [Government > Income Tax Reports] Select CP 8A and click on Generate Bonus For Date From…

22 Monthly Tax Receipt (Slip Jawapan) Featured

Scenario Slip Jawapan Fill in the monthly tax receipts which return from LHDN to prove that LHDN already received PCB from Employee. Print out attached with EA form Payroll → Setup → Income Tax Setup → Tax Employer Setup Monthly Tax Receipt No Tab →…

23 Non taxable employee shows in E Form report

Scenario: Non taxable employee shows in E Form report Solution: Employee’s gross taxable above RM30,000 or any monthly gross income reached RM2500 and above will show in E Form.

24 Print out format of the pay slip

Scenario: The print out of the pay slip does not fit to the A4 sized paper due to print out of the pay slip format selection. Solution: Payroll → Reports → PaySlip Select the Pay Slip Format as how you wish the layout and printer used. CS Format 2 : Dot…

25 Property for pay element belongs to EA line 19 for Pension Featured

Scenario: Which property for pay element belongs to EA line 19? Solution: When there is pay element which belongs to EA line 19 for pension, select “Pension code” i. Go to EPE Payroll → Setup → Pay Element Property Setup ii. Select Code Category and…

26 Property for pay element belongs to EA line 2

Scenario: Which property for pay element belongs to EA line 2? Solution: When there is pay element which belongs to EA line 2, select either Bonus Code, Commission code or Director Fee code i. Go to EPE Payroll à Setup àPay Element Property Setup ii. Select…

27 Property for pay element belongs to EA line 3

Scenario: Which property for pay element belongs to EA line 3? Solution: Pay Element which is taxable and did not denoted as any property code will go to EA line 3 i. Go to EPE Payroll à Setup àPay Element Property Setup ii. Select Code Category and Code…

28 Property for pay element which is Non-taxable but need for tax reporting Featured

Scenario: Which property for pay element which is Non-taxable but need for tax reporting Solution: When there is pay element which is Non-taxable but need for tax reporting i. Go to EPE Payroll → Setup → Pay Element Property Setup ii. Select Code Category…

29 Report for career changes and update

Scenario: How to generate the report which stated all the record of the changes for the employee salary adjustment, promotion, and transfer? Solution: i. EPE Core → Reports → Career Progression Report → Select the Career ID as you wish to be appear…

30 Report to check on the figures of CP 8 (Borang E) B1 & B2

Scenario: Report below is for the purpose to cross check on the CP8 report figure. The sum of the amount should tally on the report to CP 8 report. Solution: 1. Government → Income Tax Reports 2. Select Taxable Pay 12 Mths → Select All / PCB for the PCB…