Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
11 EA form Section G rebate item add on

Scenario: How to insert the items for the EA form section G (Tax exempted amount)? Solution: i. Payroll → Pay Processing → Income Tax Record → Select the employee who entitle the rebate items ii. Click on the tab ‘Rebate Granted’ iii. Click on the…

12 EPF Format A not available in APS_set.dbf option 60 | 在APS_set.dbf里找不到EPF格式A  Featured

Scenario: EPF Format A do not found in APS_set.dbf option 60 after upgrade to later version which its program date is at Nov 2006. Solution: For any upgrading of version 9.0a to 9.x, you need to rename the program folder name (from UBSWPAY90 to something…

13 Error on Bank Disk Generation

Scenario: An error message pop up 'Failed to set Report Path' after click Bank disk generation for XXX bank. Solution: When user click on Reports → Bank Disk Generation, if the generation require a floppy drive and user need to insert an empty diskette…

14 Error warns while generating the bank disk for salary.

Scenario: Error: ‘54-6‘ is not a valid integer value Error: ’97-0’ is not a valid integer value. The both warning message share the similar error which is the bank account number with invalid Hyphen symbol ‘-‘ placed. Solution: Core → Employment…

15 Error warns while generating the bank disk for SOCSO submission.

Scenario: Error: ‘-‘ is not a valid integer value Solution: Remove the dash ‘-‘for the SOCSO number on the employee data. Core→ Employment Details → Other Info → SOCSO no.

16 Exclude allowance amount into payment, just show as reference in pay slip | 排除津贴数额进入付款, 只显示在工资单作参考 Featured

Scenario: Exclude allowance amount from [Housekeeping > Setup > T ables Maintenance > Allowance Table]. Solution: Unmark check box under [Housekeeping > Setup > Table Maintenance > Allowance Table]. 方案: 从 [Housekeeping > Setup…

17 Fix PCB | 固定PCB

Scenario: The solution below shows the ways of setting fix PCB. Solution: Go to [Payments > 1st/2nd Half Payroll > Add/Update > Edit Overtime Rate/EPF/SOCSO/PCB], key in the PCB amount and type P at Fixed (O,E,S,P,R) field, click "Accept". Process…

18 Generate CP 8C (EC Form)

Scenario: The CP 8C is use for government sector employee for reporting of yearly income tax form. You shall complete the step of End Month Process to get the whole figure of the full year pay amount. Make sure your ‘This Month’ is 13. Solution: 1. Government…

19 Generate CP8 (Borang E) diskette

Scenario: The CP 8 diskette is for soft copy submission. You are required to maintain the entire field under ‘Addresses & Account No’. You shall complete the step of End Month Process to get the whole figure of the full year pay amount. Make sure…

20 Generate CP8 (Borang E) hard copy report

Scenario: The hard copy of CP 8 report is for printing purpose to process the manual submission or filling purpose. You shall complete the step of End Month Process to get the whole figure of the full year pay amount. Make sure your ‘This Month’ is 13.…