Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
1 Amount in Words | 文字数额 Featured

Scenario: The solution below shows the ways of amount (in words) shown in [Payments > 2nd Half Payroll > Cash/Bank/Others > Print Cheque] is too long. Hence, to make it in 2 lines. Solution: Customize the format by select the command field: amt2word(pmast.tempfig1).…

2 Certain employee missing in CP8A (EA Form) | 某些员工生成不了个人所得税报表

Scenario: After generate EA Form, certain employee does not have EA Form. Solution: There are 2 possibilities causes such issue: Possibility 1: This is due to the the group of employee does not meet the requirement set at Minimum pay required to print EA…

3 CIMB – CP39 Online Submission

Scenario: CIMB – CP39 Setup Solution: i. Core →Code Setup ii. Click on Bank, setup as per below sample Bank ID Bank Name BNM Code CIMB CIMB Bank 35 Notes: - BNM Code = Bank Code - Bank code is provided by CIMB iii. Setup à Income Tax Setup à Tax Employer…

4 CP 8A report (Borang EA) generation Featured

Scenario: You shall complete the step of End Month Process to get the whole figure of the full year pay amount. Make sure your ‘This Month’ is 13. Solution: Government → Income Tax Report Follow the step below by the selection according to the numbering…

5 CP8 | 如何衍生CP8数额

Scenario: How figure CP8 (Borang E) B1 & B2 are derived? Solution: In [Government > Income Tax Reports], select Taxable Pay 12 Mths. For B1, select Format: Taxable AW, OT, DED only, and PCB: All For B2, select Format: Taxable AW, OT, DED only, and…

6 Custom report sort by department Featured

Scenario: How to generate a report to sort the only pay amount from department to department. Solution: i. Payroll → Report → Export → Pay Detail Export ii. Click on New iii. Key in the Report ID and Name (Example, Department Pay Summary Report) iv.…

7 Customize sub total for each page and grand total on last page | 每页显示小计,尾页显示总计

Scenario: Follow the steps to customize sub total for each page and grand total on last page. Solution: Go to report designer. Add a field with the expresssion ictran.amt for subtotal. Double click the field, click “Calculations”, set reset to "End of…

8 EA Form does not shows the previous year record (2010)

Scenario: Payroll à Reports à Government à EA Form i. Current Payroll done until year 2011, period 1 ii. DB contains 2 years taxation i.e.: 2010 & 2011 iii. In 2010, database was migrated from EPW to EPE Solution: Reason: system found multiple taxation…