Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
11 Employee's EPF, SOCSO and PCB deduction paid by employer

Scenario: The solution below shows the setting for employee's EPF contribution, SOCSO contribution and PCB deduction are paid by employer. Solution: Go to [Personnel > Add/Update Employees], Setting tab, set Yes in the following fields: All EPF Pay By…

12 Enter leave details into Payroll | 输入假期细节于Payroll Featured

Scenario: Would like to have detail information of leave to show on the payslip, how to enter the update leave information into Payroll? Solution: Access to [1st Half Payroll/2nd Half Payroll > Add/Update > Holiday And Leave Maintenance > Maintain…

13 Error “No Record To Process” during attendance processing

Scenario: The below shows the possibilities the error “No Record To Process” appears during attendance processing. Solution: The possibilities are: Badge No. is not assigned to individual employee. The Pay Status in Personnel File maintenance module is…

14 Error warns while reprocessing pay for only one of the employee record.

Scenario: Error: Employee Calendar has zero working days (may require to initialise) Error: Employee has failed to process ! Solution: Error may due to the record have the different working pattern than the company default working calendar pattern. For example,…

15 Failed to process overtime amount

Scenario: System failed to process overtime amount From the debug file Computing Base Amount --------------------- Monthly Rated Day Formula 1 : 3000 / 23 = 130.434782608696 Error BPayEngDayHourRate::CalPeriodHourRate() : Fail to Compute HourFormula1 Solution:…

16 Fix Bonus PCB | 固定PCB的奖金

Scenario: The solution below is explaining the steps of fixing amount of PCB for Bonus. Solution: Go to [Payment > Bonus > Add/Modify > Fixed Bonus EPF/SOCSO/PCB], key in the PCB amount at PCB column and type P at Fixed 'ESP' column, "Save". Process…

17 Fix Commission PCB

Scenario: The solution below is explaining the steps on fixing Commission PCB. Solution: Go to [Payments > Commission > Add/Modify > Fixed Commission EPF/SOCSO/PCB], key in the PCB amount at PCB column and type P at Fixed 'ESP' column, "Save". Process…

18 How to process the Maternity Leave

Scenario: Warning message of the employee is not applicable to initialize the Maternity Leave. Solution: i) Payroll → Personnel Details → Family / Other Contacts ii) Click on New → Key in the information of the child → Save *Note: Mandatory field:…

19 Incomplete or no data imported after running Import Terminal Data

Scenario: Incomplete or no data imported after running Import Terminal Data, although it is in the text file the user is importing. Solution: Check the following possibilities: Wrong setting in Terminal Maintenance (usually the date and time setting). Wrong…

20 Increment amount for individual staff

Scenario: The solution below is explaining the usage update increment amount for individual staff in Personnel File Maintenance. Solution: [Personnel > Generate Basic Rate Increment], select Increment To Individual, key in individual staff's increment…