Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
1 12 months figure update for EA form figure amendment

Scenario: If the EA form is missing out of some figure or incorrect amount were captured for Pay figure, Taxable Allowance, Non-taxable allowance, deduction, and BIK Solution: 1. Monthly And Yearly → 12 Months Figures Update 2. Select the field to update…

2 2 transactions on a same date in Attendance Detail

Scenario: The below explains the reason and soult where 2 transactions on a same date appears in Attendance. Solution: Reason: Two transactions on a same date (of course, not on the same times) for an employee are possible, when that employee has worked 2…

3 Adding new employee race | 新增员工种族

Scenario: Below describes the way to add new employee race. Solution: Go to [Housekeeping > Setup > Tables Maintenance] Select Race Table tab, click "Add" Key in a code for Race follow by Description, "Save", "Exit" button. 方案: 以下解决方案说明如何新增员工种族。…

4 Annual Leave balance incorrect | 年假结余不正确

Scenario: Staff AZLINA BINTI MOHD. SHA has work 1 year in the company, following are her Annual Leave information. Annual Leave entitle = 10 days Annual Leave brought forward = 2.5 days Annual Leave Adjustment = + 0.5 day Total of Annual Leave = 13 days During…

5 Back pay amount for increment did not show in pay record Featured

Scenario: Why back pay amount for increment did not show in the current month pay record? Solution: There are possible 2 reason why back pay amount did not shown in pay record:- i. Update basic rate progression after payroll month has been iniatilised. In…

6 Bank to Cheque payment Featured

Scenario: New join employee with no bank account will paid by cheque Solution: i. Payroll à Pay Record ii. Modify iii. Click on Bank Allocation tab iv. Click Delete v. Click on New and select Cheque vi. Save à Recalculate

7 Bonus Processing (End month process)

Scenario: If the year end bonus paid after the monthly salary payment. Solution: Payment → 2nd Half Payroll → Add/Update → Normal Pay, update the Working Days and Pay Days & No Pay Days → Save Payment → 2nd Half Payroll → Process Pay Payment…

8 Certain employee missing in CP8A (EA Form) | 某些员工生成不了个人所得税报表

Scenario: After generate EA Form, certain employee does not have EA Form. Solution: There are 2 possibilities causes such issue: Possibility 1: This is due to the the group of employee does not meet the requirement set at Minimum pay required to print EA…

9 Deduction No. 15 used as CP38 in Parameter Setup | Deduction No. 15 used as CP38的功能 Featured

Scenario: The following solution explains the functions of Deduction No. 15 used as CP38 in Parameter Setup, Control tab. Solution: By default the row no.15 of [Housekeeping / Setup / Tables Maintenance], Deduction Table is used for CP38. If unmarked PAY…

10 Determining the number of Workgroup and Work Schedule to be created based on the following requirements

Scenario: Below shows the step determine the number of Workgroup and Work Schedule to be created based on the following requirements: - 2 types of workers - Admin Workers & Factory Workers. - Factory Workers consists of: Foreign Workers & Local Workers.…