Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
41 Errors message on Query few of the Employee Name.

Scenario: The error message prompt as ‘Cannot perform this operation on a closed dataset’ while applying the query by selecting the employee name. The error occur due to the employee name consist of a symbol of apostrophe ( ' ). Solution: Change the Employee…

42 Exclude allowance amount into payment, just show as reference in pay slip | 排除津贴数额进入付款, 只显示在工资单作参考 Featured

Scenario: Exclude allowance amount from [Housekeeping > Setup > T ables Maintenance > Allowance Table]. Solution: Unmark check box under [Housekeeping > Setup > Table Maintenance > Allowance Table]. 方案: 从 [Housekeeping > Setup…

43 Export employee file & transaction | 导出员工文件&交易

Scenario: Below solution is explaining the steps of export employee file & transaction from one PC to another. Solution: In main pc, go to [Miscellaneous -> Export/Import Payroll Records], select employee no from...to..., specify the Sub-Directory…

44 Fix Bonus PCB | 固定PCB的奖金

Scenario: The solution below is explaining the steps of fixing amount of PCB for Bonus. Solution: Go to [Payment > Bonus > Add/Modify > Fixed Bonus EPF/SOCSO/PCB], key in the PCB amount at PCB column and type P at Fixed 'ESP' column, "Save". Process…

45 Fix Commission PCB

Scenario: The solution below is explaining the steps on fixing Commission PCB. Solution: Go to [Payments > Commission > Add/Modify > Fixed Commission EPF/SOCSO/PCB], key in the PCB amount at PCB column and type P at Fixed 'ESP' column, "Save". Process…

46 Fix PCB | 固定PCB

Scenario: The solution below shows the ways of setting fix PCB. Solution: Go to [Payments > 1st/2nd Half Payroll > Add/Update > Edit Overtime Rate/EPF/SOCSO/PCB], key in the PCB amount and type P at Fixed (O,E,S,P,R) field, click "Accept". Process…

47 Flexible schedule setting Featured

Scenario: The below describes the usage of Flexible Schedule setting. Solution: Flexible schedule is to cater for working time with no fixed in and out time. Let’s assume that there are 4 clocking on a specific day. It will take the earliest clocking time…

48 Formula optional for Variable Allowance | 可选的变数津贴方程式

Scenario: Is Formula optional for Variable Allowance? Solution: Formula is optional in Allowance Table. It is not needed when the amount of variable allowance is to be keyed directly into Normal Pay. 方案: 变数津贴的方程式 是 否可选? 解决方案:…

49 Function of the relief capping works on the EA Featured

Scenario: Total claimable amount of RM8, 000 for a Petrol Allowance with assigned to column 3 into EA column and select TR0021 as the Relief Code. Solution: 1. Housekeeping → Setup → Table Maintenance 2. Allowance Table → OK 3. Key in the Description…

50 Global change on basic rate calculation formula Featured

Scenario: I wish to change the basic rate calculation formula to all the employee records. Where and which one should I select as the changes is calculate by the fixed working day. Solution: i. Payroll → Setup → Global Change ii. Select the ‘Base Day…