Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
21 Convert Cla. Leave To Allowance

Scenario: The solution below describes the function of Convert Cla. Leave To Allowance in [Personnel > Update Leave/Fund Entitled]. Solution: It is used on a resigned staff to convert his balance of Annual Leave to cash in lieu. User must have maintained…

22 Create a new employee data field ID

Scenario: How to create the new code ID for the usage of employment records? Example: Religion ID Solution: Core → Code Setup → Select the list down of which you wish the code to be appear (Religion) → click on ‘+’ sign on the top right hand corner…

23 Customize a query for various of employee

Scenario: Customize a query for various of employee Solution: i. Go to Payroll → Query Setup ii. Click on New → Key in the Query Name iii. Tick on the box Use Custom Query and click on the button iv. Double click on the Employee ID on the list at your…

24 Deduction No. 15 used as CP38 in Parameter Setup | Deduction No. 15 used as CP38的功能 Featured

Scenario: The following solution explains the functions of Deduction No. 15 used as CP38 in Parameter Setup, Control tab. Solution: By default the row no.15 of [Housekeeping / Setup / Tables Maintenance], Deduction Table is used for CP38. If unmarked PAY…

25 Delete advance in transaction’ in Parameter Setup | Delete advance in transaction 的功能

Scenario: Below explains the functions of ‘Delete advance in transaction’ in Parameter Setup, Control tab Solution: When you click on ‘Del Pay’ in [Payments > 1st/2nd Half Payroll > Add/Update > Normal Pay], the system will clear the related…

26 Deutsche Bank (Malaysia) Berhad

Scenario: How to set salary payment via Deutsche Bank (Malaysia) Berhad ? Solution: i. Core à Code Setup ii. Click on Bank, insert by click at “+” and key in all bank details as below sample, once complete, mark with “√” (repeat the same steps…

27 Different Between Gross and Monthly Gross | 总额及每月总额的不同 Featured

Scenario: The solution below is explaining amount of Gross and Monthly Gross not tally in [2nd Half Payroll > Management Report > Pay Summary Report By Range]. Solution: The discrepancy is due to the pay transaction in 1st Half Payroll (mistakenly processed).…

28 Disable working days auto calculation in 1st Half Payroll | 禁止在1st Half自行更新Working Day

Scenario: The steps below show the way to disable the working days auto calculation in 1st Half Payroll > Normal Pay. Solution: Go to [Housekeeping / Setup / Parameter Setup], select Control tab, uncheck "Auto calculate working days in 1st half", click…

29 Display Annual Leave & Medical Leave balance in transaction’ in Parameter Setup | Display Annual Leave & Medical Leave balance的功能

Scenario: The following solution explains the functions of Display Annual Leave & Medical Leave balance in transaction in Parameter Setup, Control tab. Solution: The system will show Annual Leave & Medical Leave Balance in [Payments > 1st/2nd Half…

30 EA form Section G rebate item add on

Scenario: How to insert the items for the EA form section G (Tax exempted amount)? Solution: i. Payroll → Pay Processing → Income Tax Record → Select the employee who entitle the rebate items ii. Click on the tab ‘Rebate Granted’ iii. Click on the…