Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
11 Blocking the accessibility of 1st Half Payroll | 禁止进入上半月工资表

Scenario: The solution below shows the way to block the accessibility of 1st Half Payroll. Solution: Go to [Housekeeping / Setup / Parameter Setup], select Control tab, uncheck "Allow 1st half under all conditions", click “Apply”, “OK” button. 方案:…

12 Bonus in EA Form | 奖金没有出现在个人所得税报表

Scenario: Bonus paid in December, why it does not show in EA form on the same year? Solution: Make sure user has process up to 12 month payroll, to check: Go to [Housekeeping > Setup > Parameter Setup] Make sure that This Month is equal to 12 If not,…

13 Cannot set Overtime before Normal Working Time

Scenario: Setting Overtime before Normal Working Time, e .g. OT in the morning, Normal working time in the afternoon, cannot be done. The below porvides an alternative solution to this problem. Solution: You cannot set Overtime 1 or Overtime 2 earlier than…

14 Career progression for position changes Featured

Scenario: I have a staff who just promoted from consultant to management level. How should I make the changes as the career progression? Solution: i. Core → Employment Details → Select the employee who entitle the promotion → Career ii. Career Progression…

15 Changing This Month in Parameter Setup | 更换参数设定的月份

Scenario: Users cannot change This Month in [Housekeeping > Setup > Parameter Setup] to Previous Month to view previous month’s transaction and reports. Solution Once month end processing has been done, previous months’ payroll is calculated and…

16 Check working days balanced in transaction’ in Parameter Setup | Check working days balanced in transaction的功能

Scenario: The following solution explains the functions of ‘Check working days balanced in transaction’ in Parameter Setup, Control tab. Solution: System will not allow you to save in Normal Pay if the Working Days does not tally with all Pay Days + No…

17 CIMB bank disk generation

Scenario: How to process CIMB Online Setup? Solution: Core à Code Setup i. Click on Bank, setup as per below sample Notes: - BNM Code = Bank Code - Bank code is provided by CIMB ii. Payroll à Reports à Bank Disk Generation iii. Select Submit for: Salary/EPF/SOCSO/CP39…

18 Clear advance on month end’ in Parameter Setup | Clear advance on month end的功能

Scenario: The solution below explains the functions of ‘Clear advance on month end’ in Parameter Setup, Control tab. Solution: Transaction maintained in [Payments > 1st/2nd Half Payroll > Advance > Add/Modify > Advance to Individual] will…

19 Compensation Leave (CP) Featured

Scenario: The solution below is explaining the Compensation Leave (CP) will be carried forward to the following year. Solution: Yes, during Year End Processing , system will combine the balance of Annual Leave (AL) and CP into one figure. The figure will…

20 Convert Annual Leave to Allowance | 转换带薪休假至津贴

Scenario: The below solution shows the way of Annual Leave conversion to Allowance. Solution: [Payments > 2nd Half Payroll > Add/Update > Assign No. of AL Convert To Allowance], key in number of days of AL Convert column and click "Save". (AL balance…