Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
51 Overtime rate | 超时费率

Scenario: Below solution is explaining that employees' overtime rate displayed as 0.0000 in View Pay Slip. Solution: User has accidentally clicked on OK button in [Payments > 1st/2nd Half Payroll > Fixed Overtime By Pay Group]. To solve this, go to…

52 Overtime | 超时费 Featured

Scenario: Below solution explain the reason of payroll system is calculating the overtime rate of all staff (regardless of salary level) based on RM 2000. Solution: By default, in [Housekeeping > Setup > Parameter Setup > Pay Calculation], Overtime…

53 Pay element code setup Featured

Scenario: I wish to create my own code for any kind of allowances, deduction, reimbursement, and etc. how should I create it? Solution: i. Payroll → Pay Element Setup → New → Key in the Pay Element ID and description ii. Click on the button next to…

54 Process of the pay for new join employee

Scenario: The pay record for the new join staff is not listed under the current month pay record. As the new employee join on the 5 th of this month and the data required are inserted to the both personnel detail and employment detail. Solution: i. EPE Payroll…

55 Property for pay element belongs to Levy Featured

Scenario: Which property for pay element belongs to Levy? Solution: When there is pay element which belongs Levy, select “Levy code” i. Go to EPE Payroll → Setup → Pay Element Property Setup ii. Select Code Category and Code ID iii. Select “Levy…

56 Property for pay element belongs to Rebate Granted (Column G in EA) Featured

Scenario: Which property for pay element belongs to Rebate Granted (Column G in EA) Solution: When there is pay element which belongs Rebate Granted (Column G in EA) i. Go to EPE Payroll → Setup → Pay Element Property Setup ii. Select Code Category and…

57 Property for pay element belongs to WP39

Scenario: Which property for pay element belongs to WP39? Solution: When there is pay element which belongs WP39, select “WP39 code” i. Go to EPE Payroll → Setup → Pay Element Property Setup ii. Select Code Category and Code ID iii. Select “WP39…

58 Property for pay element belongs to Zakat Featured

Scenario: Which property for pay element belongs to Zakat? Solution: When there is pay element which belongs zakat, select “Zakat code” i. Go to EPE Payroll à Setup àPay Element Property Setup ii. Select Code Category and Code ID iii. Select “Zakat…

59 Prorated for Mid-Month Salary for new join and resign staff based on Calendar Day Featured

Scenario: How to set prorated for staff join on mid-month or resign on mid-month based on Calendar Day? Solution: Prorate for wages happen when employee join or resign from the company, system wills processed amount according the methods you have chosen.…

60 Re-amend of Employment Details data field.

Scenario: Where to change the Category and Department which I have keyed in wrongly? Solution: i. Core ii. Modules → Career Progression, look for Fields and New Value iii. At New Value, drop down menu and select the right category & department. iv.…