Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
21 Enable OT Record tab Modify Pay Record Featured

Scenario: OT Record tab is barred which due to t he configuration was not assigned with overtime for the employee. Solution: i) Payroll module ii) Setup → OT Table Setup iii) Select the right OT Table ID iv) Click on Assign Employee to Selected box v) Payroll…

22 EPF Scheme and Policy default setup

Scenario: How to set the default EPF scheme and Policy to the system whereby whenever the new join employee will be going to set as the EPF scheme and Policy automatically. Solution: i Payroll → Setup → Pay Default Setup ii Scroll down on the list at…

23 EPF Voluntary for senior citizen (above 55 years old)

Scenario: Default mandatory EPF contribution is 5.5% by employee, 6% by employer. Extra voluntary 5.5%. How to set it? Solution: i. Payroll à Modules à EPF Progression ii. Click on New, EPF Progression: Effective Date, Career Code “Update” (existing),…

24 Error message “No record to process”

Scenario: After upgrading from old version (prior to version dated 7 November 2005), message “No record to process” prompted when running Attendance Processing. Solution: From version date 7 November 2005 onwards, only badge with the status “Taken”…

25 Exchange Rate from USD to MYR (Daily Rated)

Scenario: How to convert exchange rate from USD to MYR for daily rated staff? Example: Daily Rated: USD 1200.00 per day Total Work Days for July: 20 Exchange Rate for 31 July 2011: USD 1.00 to RM2.9935 Expected Basic Pay: 1200 @ 2.9935 @ 20 days = 71844.00…

26 Export employee file & transaction | 导出员工文件&交易

Scenario: Below solution is explaining the steps of export employee file & transaction from one PC to another. Solution: In main pc, go to [Miscellaneous -> Export/Import Payroll Records], select employee no from...to..., specify the Sub-Directory…

27 Export/Import Payroll Records | 导出/导入工资记录

Scenario: Below solution shows the way of merging two directories into one. Both directories having same employee numbers, one contains transaction of January~July, and the other one August~October. Solution: Let say Directory A contains transactions from…

28 Failed to process overtime amount

Scenario: System failed to process overtime amount From the debug file Computing Base Amount --------------------- Monthly Rated Day Formula 1 : 3000 / 23 = 130.434782608696 Error BPayEngDayHourRate::CalPeriodHourRate() : Fail to Compute HourFormula1 Solution:…

29 Formats of raw data from clocking machines that can be imported into UBS TAS

Scenario: Below describes the various formats of raw data that can be imported into UBS TAS from clocking machines. Solution: There are three (3) formats: Text File, Database File and CSV File as explained below: 1) Text file This is the most common format…

30 Global change on basic rate calculation formula Featured

Scenario: I wish to change the basic rate calculation formula to all the employee records. Where and which one should I select as the changes is calculate by the fixed working day. Solution: i. Payroll → Setup → Global Change ii. Select the ‘Base Day…