Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
11 Bonus in EA Form | 奖金没有出现在个人所得税报表

Scenario: Bonus paid in December, why it does not show in EA form on the same year? Solution: Make sure user has process up to 12 month payroll, to check: Go to [Housekeeping > Setup > Parameter Setup] Make sure that This Month is equal to 12 If not,…

12 Cannot use Overtime 2 directly without Overtime 1

Scenario: Below explains the reason why Overtime 2 cannot be used directly without using Overtime 1 first. Solution: Without Overtime 1, Overtime 2 will not be captured, because the system takes it as no overtime is done. In TAS, Overtime 2 is meant to be…

13 Changing This Month in Parameter Setup | 更换参数设定的月份

Scenario: Users cannot change This Month in [Housekeeping > Setup > Parameter Setup] to Previous Month to view previous month’s transaction and reports. Solution Once month end processing has been done, previous months’ payroll is calculated and…

14 Check working days balanced in transaction’ in Parameter Setup | Check working days balanced in transaction的功能

Scenario: The following solution explains the functions of ‘Check working days balanced in transaction’ in Parameter Setup, Control tab. Solution: System will not allow you to save in Normal Pay if the Working Days does not tally with all Pay Days + No…

15 Compensation Leave (CP)

Scenario: The solution below describes the method which annual leave (AL) can be deducted from Compensation Leave (CP). Solution: First of all, make sure there is balance for CP. When user apply the AL, select CP in the Deduct Mode.

16 Compensation Leave (CP) Featured

Scenario: The solution below is explaining the Compensation Leave (CP) will be carried forward to the following year. Solution: Yes, during Year End Processing , system will combine the balance of Annual Leave (AL) and CP into one figure. The figure will…

17 Create a new employee data field ID

Scenario: How to create the new code ID for the usage of employment records? Example: Religion ID Solution: Core → Code Setup → Select the list down of which you wish the code to be appear (Religion) → click on ‘+’ sign on the top right hand corner…

18 Customize a query for various of employee

Scenario: Customize a query for various of employee Solution: i. Go to Payroll → Query Setup ii. Click on New → Key in the Query Name iii. Tick on the box Use Custom Query and click on the button iv. Double click on the Employee ID on the list at your…

19 Deutsche Bank (Malaysia) Berhad

Scenario: How to set salary payment via Deutsche Bank (Malaysia) Berhad ? Solution: i. Core à Code Setup ii. Click on Bank, insert by click at “+” and key in all bank details as below sample, once complete, mark with “√” (repeat the same steps…

20 Different Between Gross and Monthly Gross | 总额及每月总额的不同 Featured

Scenario: The solution below is explaining amount of Gross and Monthly Gross not tally in [2nd Half Payroll > Management Report > Pay Summary Report By Range]. Solution: The discrepancy is due to the pay transaction in 1st Half Payroll (mistakenly processed).…