Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
1 Accessible in Group Policy

Scenario: The solution below is explaining the meaning of ‘Accessible’ in Group Policy. Solution: “Yes” = If item are not listed in the table, those item can still be accessible. “No” = If item are not listed in the table, those item can not be…

2 Add on member discount to promotional item

Scenario: This article shows the step to add on member discount to promotional item. Solution: Add the new membership class & give item discount 5% in Membership Class at [Maintenance > Member File]. Assign membership class for a member at [Maintenance…

3 Advance Leave Featured

Scenario: The solution below describes the functionality of advance leave. Solution: When Annual Leave balance is 0, user wishes to apply leave but not No Pay Leave (NPL), he/she can apply Advance Leave. After Year End Processing (e.g. 2009), the system will…

4 Allowance Formula | 津贴方程式

Scenario: The solution below shows the way of setting the following variable allowance (assuming the allowance amount is varying for employees): Full allowance (e.g. RM500 for an employee) if no absent and NPL With absent/NPL, allowance should be reduced…

5 Annual Leave & Medical Leave Entitlement

Scenario: The solution below is explaining why the Annual Leave and Medical Leave entitled in Payroll [Personnel > Update Leave/Fund Entitled] is not same as Annual Leave and Medical Leave entitled in HRM. Solution: The AL and MC entitled in Payroll are…

6 Automatic update Basic Rate | 自动更新基本工资

Scenario: The solution below shows the function of Automatic update Basic Rate in [Housekeeping > Setup > Parameter Setup], Control tab. Solution: If you have changed the Basic Rate in [Payments > 1st or 2nd Half Payroll > Add/Update > Normal…

7 Automatically mark an employee’s attendance as Absent when he did not come to work

Scenario: The below show the way to automatically mark an employee’s attendance as Absent when he did not come to work. Solution: Go to [Housekeeping > Setup > General Setup], under the Leave page, tick “No attendance is treated as absent”

8 Bank Disk Generation-BNM Code

Scenario: After generate the bank disk, there are few staffs payroll are not appeared in text file. Solution: i. Core → Code Setup ii. Click at Bank iii. Click on “+” iv. Insert Bank ID→ Bank Name → BNM Code v. BNM Code must according to bank specification,…

9 Bank to Cash payment Featured

Scenario: Change the bank to cash payment for staff who request for cash on festival season Solution: i. Payroll à Pay Record ii. Modify iii. Click on “Bank Allocation” tab iv. Click “Delete” v. System will auto jump to Cash vi. Click on Recalculate…

10 Benefit In Kind - UBS PAYROLL 9.4.4

Benefit In Kind (BIK) BIK are benefits/amenities not convertible into money. These benefits are provided by/on behalf of the employer for the personal enjoyment by the employee, wife, family, servants, dependents or guests of that employee. Setting Setting…