Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
Categories
There are no subcategories in this category.
11 How to restore backup data in Sage 50?

Scenario: How do I restore data in Sage 50? Solution: A restoration link will be automatically created at the database restoration listing after a backup process is executed. This approach made the restoration process easier where you can easily chooses the…

12 How to set more than 1 set of auto numbering?

Control Panel> Settings> Auto-numbering>Click on the Type to select the document type> Fill in the Description and the rest of the information that you prefer. When you want it to be auto running, tick the auto running check box If you want your…

13 How to setup my company profile?

Step 1: Control Pane > Administrator Tasks > Create New Company section Step 2: Click on the relevant field(s) to make the necessary change(s) Step 3: Click [Save] to save the changes made and then [Close] to exit screen

14 Set a new general ledger account code without "/" symbol

Scenario: The solution below shows the way to set a new general ledger account code without "/" symbol. Solution: Go to Control Panel > Settings > Accounting Settings > General tab, tick "xxxxxxxx" in Accounts code format, click on Save.

15 Starting Period to enter data in the system

Scenario : This Accounting year period : 01/10/2013 to 30/09/2014, switched system in March 2014, wanted to start system with March 2014 data and not re-key transactions from 01/10/2013. Solution : Starting Period set to '6' and opening balance as at 01/03/2014.…

16 The difference between Online and Offline of posting mode in Accounting Settings

Scenario: The solution below is explaining the difference between Online and Offline of posting mode in Accounting Settings. Solution: 1. Online - Entries will be auto posted when saved. Note: It saves time but entries must be accurate and correct as posted…

17 The difference between Online and Offline of posting type in Inventory & Billing Settings

Scenario: The solution below is explaining the difference between Online and Offline of posting type in Inventory & Billing Settings. Solution: 1. Online Posting - Saved transactions are directly posted to GL Accounts in the Accounting system. No editing…

18 The difference between Perpetual Inventory System and Periodic Inventory System

Scenario: The solution below is explaining the difference between Perpetual Inventory System and Periodic Inventory System. Solution: 1. Perpetual Inventory System -> Inventory and Cost of Goods Sold accounts are updated continuously during the period.…

19 To activate the Tax

Scenario: The solution below shows the way to activate the Tax during add entry. Solution: Go to Control Panel > Settings > Accounting Settings > Others, at Enable GST/VAT set to "Yes" and click on Save.

20 To close period for the journal with no transaction entry

Scenario: The solution below shows the steps to close period for the journal with no transaction entry. Solution: 1. Go to Control Panel > Settings > Open/Close Period, select the Journal Type. 2. Click on Close button to close the particular period.…