Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
  • Top>>
  • Sage EasyPay(164)
11 Delete personnel or employee record from system (Sage EasyPay)

Issue: How to delete/remove records of employee from system permanently? Solution: Go to Core → Personal Detail/Employment Details, select the employee → Click on Delete Click Yes to confirm Click No to continue the operation of deletion.

12 Deleting Pay Period (Sage EasyPay)

Issue: User has over-initialised the pay period and would like to delete the excess pay period generated. Note that only empty Pay Periods can be deleted. Solution: Go to the Payroll Module > Pay Record Delete the pay records for the entire pay period…

13 E-portal YTD leave balance not same with EPE Leave balance (Sage EasyPay and Sage ePortal)

Issue: E-portal YTD leave balance not same with EPE Leave balance Solution: Reason: Average – based on prorated calculation First Full – before completion of service Last Full – completion of service EPE Leave > Setup > Leave Type > Leave Type…

14 EPE Payroll Year End Check list (Sage EasyPay)

We understand that payroll year-end can be a hard time. This year, we're making payroll year-end with a quick and easy guide for you to run through your payroll year-end. Before start all the step user must prepare a checklist as below: Checklist 1 : Do you…

15 Error in Applying Leave Upon Upgrade of ePortal

Error in Applying Leave Upon Upgrade of ePortal Issue: User has just updated the ePortal from V1 to V2. However, user encountered the following error when accessing the applying leave option in ePortal V2. Solution: Search for SQL Server Management Studio…

16 Error: ‘-‘ is not a valid integer value while generating the bank disk for SOCSO submission (Sage EasyPay)

Issue: Error: ‘-‘ is not a valid integer value while generating the bank disk for SOCSO submission. Solution: Remove the dash ‘-‘ for the SOCSO number on the employee data. Core → Employment Details → Other Info → SOCSO no.

17 Error: Cannot perform this operation on a closed dataset (Sage EasyPay)

Issue: The error message prompt as ‘Cannot perform this operation on a closed dataset’ while applying the query by selecting the employee name. Solution: The error occur due to the employee name consist of a symbol of apostrophe ( ' ) Change the Employee…

18 Error: Employee's Annual has failed to process! (Sage EasyPay)

Issue: Error: Employee's Annual has failed to process! Error BLveEngPolicyAlloc::GetAllocationRecord : Fail to match an Allocation Value Range Solution: Leave → Setup → Allocation Table Select the Allocation ID to Annual Make sure the Exceeding year are…

19 Error: Failed to set data for ‘ReportPath’ (Sage EasyPay)

Issue: Error message warns of Failed to set data for ‘ReportPath’ while generating the government form – SOCSO 8A which due to the Computer’s user rights. Solution: 1. Make sure the computer’s administrator user give the full control rights to the…

20 Error: Invalid SQL Statement on customize a Custom Report (Sage EasyPay)

Issue: Invalid SQL Statement on customize a Custom Report. Solution: The custom report behaves as similar to a query. Therefore, it must not consist of the symbol of apostrophe ( ' ).