Quick Jump Menu
Advanced Search Search the Knowledgebase
  • Top>>
  • Sage Easypay(160)
1 Annual Leave Policy (Sage EasyPay)

Issue: User is unsure how to change the annual leave policy Solution: 1. Double Click Core icons 2 Login according to User’s used ID and Password 3. Click on Leave Module 4. Go to setup --> Allocation Table 5. Choose Allocation ID: Annual and Click add…

2 Bonus paid before the normal remuneration (Sage EasyPay) Featured

Issue: If the year end bonus paid before the monthly salary payment, perform the steps below after the “Month End” process. Solution: 1. Payment → Bonus → Add/Update → Add/Modify bonus by Amount 2. Enter the Bonus amount → Save 3. Payment →…

3 Bonus Processing - End month process (Sage EasyPay)

Issue: User is unsure how to process bonus if the year end bonus is paid after the monthly salary payment. Solution: Payment → 2nd Half Payroll → Add/Update → Normal Pay, update the Working Days and Pay Days & No Pay Days → Save Payment → 2nd…

4 Bonus Processing Error - "Operation not applicable" (Sage EasyPay)

Issue: User is unable to process Bonus and the error message "Operation not applicable" appears. Solution: This error is due to the Bonus Report ID is longer than 21 characters while trying to save the new Bonus Report ID, maximum of Bonus Report is up to…

5 Cash Denomination Breakdown (Sage EasyPay)

Issue: How to print the Cash Denomination report? Solution: Go to the Payroll Module Click Reports > Analysis Report > Bank/Cash Listing Report Select "Cash Denomination Breakdown"

6 Change of new OT Rule (Sage EasyTime)

Issue: To change exiting OT rule code to another new OT rule from EasyTime? Solution: 1. Login to EasyTime using ADMIN account. 2. Go to EasyTime > Overtime rule setting >New >Create new OT rule code. OR, Go to EasyTime >Overtime rule setting…

7 Change Pay Group (NPL/Absent and Overtime setup) Featured

Scenario: How to change Pay Group which system have run payroll for 3 months in different Pay Group? Scenario: 1. Group of Staff, i.e.: Office and General Workers 2. For Office Staff, payroll cycle will be 1 –Current; End- Current 3. For General Workers,…

8 Common Errors in Sage ePortal (Sage ePortal)

Issue: Claim Type is not available for selection when applying claim Unable to submit claim Solution: Please ensure that the password for the account, EPELeave, is set consistently for both Sage ePortal and Sage EasyPay Sage ePortal Configuration: 1) Go to…

9 CP 8A report (Borang EA) generation (Sage EasyPay) Featured

Issue: How to generate CP 8A report (Borang EA) Solution: You shall complete the step of End Month Process to get the whole figure of the full year pay amount. Make sure your ‘This Month’ is 13. Government → Income Tax Report Follow the steps below…

10 Cursor Not in Valid State (Sage EasyPay)

Issue: If encountered when clicking “Personal Details”. This message will be prompt as per below : Solution : With help from Developer, there are duplicate records at Core > Personnel Details > Email with contact location "ePortal" for 1 employee.…